От днес до 26 септември Агенцията по заетостта ще набира заявки от

...
От днес до 26 септември Агенцията по заетостта ще набира заявки от
Коментари Харесай

Разкриват работни места за млади висшисти без стаж

От днес до 26 септември Агенцията по заетостта ще набира поръчки от регионални и общински администрации за откриване на работни места за млади висшисти по Националната стратегия „ Старт на кариерата “. Тя е част от Националния проект за деяние по заетостта на Министерството на труда и обществената политика.

Програмата дава опция на младежи с висше обучение до 29 години без професионален опит да аплайват за работни места в регионалните и общинските администрации в цяла България.

Половината младежи работят импровизирано

В рамките на 12 месеца те ще могат да натрупат първия си трудов стаж, умения и процедура по добитото обучение, с което да слагат началото на своето кариерно развиване.

За да вземат участие в Програмата, претендентите трябва да са на възраст до 30 ненавършени години до 27 септември 2024 година в това число. Те би трябвало да имат висше обучение, съответстващо на посоченото от работодателя за съответното работно място. 

 Gen Z iStock photos/Getty images

Задължително изискване е младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети, търсещи работа лица, и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение.

Колко години ще би трябвало да работят днешните младежи

Желаещите да се включат в програмата могат да аплайват за работни места в цялата страна до 27 септември 2024 година, включително в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа.

Документи за присъединяване могат да бъдат подадени и по електронен път посредством оповестения на уеб страницата на Агенцията по заетостта формуляр. 

Препоръчваме на младежите преди кандидатстване да се срещнат с цялостния лист на оповестените работни места по процедурата, който е оповестен на уеб страницата на Агенцията по заетостта в рубриката Национална стратегия „ Старт на кариерата “. Там те могат да се осведомят и за реда, изискванията и нужните документи за включване в програмата, информира Агенцията по заетостта.

Младежите могат да намерят информация за стратегия „ Старт на кариерата “ и на  информационните табла във всички бюра по труда в страната, където ще получат съвещания и подпомагане за кандидатстване.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР